09 d’octubre 2009

Nostàlgia en color blau


Districto II, calle Camps y Fabrés

Passejant a prop de la plaça 11 de setembre, concretament al carrer Camps i Fabrés podem trobar un cartell metàl·lic de color blau poc vist, és l'antiga nomenclatura franquista que es va imposar a partir de 1939 a l'ajuntament de Manresa.

El cartell ha sobreviscut al pas del temps estoicament, es conserva en un estat bastant correcte (malgrat l'oxidació inferior) i es troba ubicat a l'edifici de la guarderia Sonall.

8 comentaris:

JoRDi JVR ha dit...

... crec que no molesta a ningú i s'ha de conservar tal qual.... eps! però es la meva opinió... i ja se que es un tema moooolt complicat!

JoRDi JVR ha dit...

....seguint et comento que... ja no se si m'agradaria mes veure (com cada dia veig) el il.legal pollastre franquista que roman a la capitania de Colom de Barcelona o si en el seu lloc seria millor veure-hi l'escut Borbó reial i legal d'Espanya...mmmmm...cap dels dos m'agraden!
De totes maneres reconec que aquell escut avui dia ja sobra... tot plegat un tema molt complicat, ja t'he dit.
Saluts i força i felicitats pel blog!

Jordi Bonvehí Castañé. ha dit...

Si no vaig errat, és l'únic cartell visible que queda a Manresa de l'antiga nomenclatura franquista.

En tot cas és un record palpable d'un període de "calles, avenida y plazas".

Esther i Toni ha dit...

Ens agradaria que ens diguessis la teva opinió sobre el nostre nou blog:

http://imagenesdememoria.blogspot.com/

Esther i Toni ha dit...

Tornem a ser nosaltres. Per cert, saps on podem trobar informació de l'antic cementiri de la Seu? Un rebesavi nostre hi va ser enterrat.

Gràcies

Jordi Bonvehí Castañé. ha dit...

Crec que és un excel·lent eina de recerca i de difusió, us enllaço el bloc companys!

Galderich ha dit...

Jo aquest cartell el guardaria com una relíquia del passat amb un rètol al costat explicatiu del què és. Quan queden poques relíquies (com aquesta) sense una simbologia ofensiva sóc partidari de preservar-les.

Joanet del cabàs ha dit...

A Samts, un exemple molt clar és el del carrer Autonomia, que en temps de la República s'havia nomenat Independència, degut a la independència de Cuba; malèvolament en el franquisme es va canviar el nom per Autonomia, per recordar bàsicament el fastigós colonislisme espanyol. I encara es manté aquest nom.

Printfriendly