10 de febrer 2008

La Misteriosa Llum i els ovnis a Montserrat

Les fotografies de Jordi Gubern

A més de les connotacions religioses i llegendes que s'han generat al seu entorn, la muntanya sagrada de la Catalunya central ha estat en les darreres dècades lloc de pelegrinatge per als amants de la ufologia. Des del 1977, els dies 11 de cada mes, a les 12 de la nit, un grup d'observadors d'ovnis liderats pel contactat Josep Lluís Grífol es troben sota la roca Foradada a l'espera de veure passar llums que demostrin l'existència de vida extraterrestre.

Al nucli de Collbató, Jordi Gubern Piña, aficionat a la meteorologia i responsable de la web MeteoCollbató, el 16 de maig del 2004, assegura haver retratat un ovni "montserratenc" a ple dia. Aquell dia, Gubern estava fent fotografies a un saltador de parapent que sobrevolava el campanar del poble de Collbató. Al fons de la imatge, però, també va captar una forma el·líptica no identificada, massa gran per ser un ocell. Al cel, va declarar aleshores, tampoc no hi havia cap núvol. Un avió, un globus o realment un plat volador, aquesta es la conclusió que se'n pot extreure.

Va ser un ovni també el que ha donat peu a la llegenda de la Llum de Manresa, que assegura que un raig va baixar de Montserrat i va entrar a l'església del Carme, el segle XIV, concretament el 21 de febrer de 1345?

El llibre Guia de la Catalunya Misteriosa, Màgica i Paranormal, de Josep Maria Armengou, no descarta aquesta teoria.

3 comentaris:

ratzzia ha dit...

osti kina acollonada, kuan passi per allà m´hi fixaré a veure XD per cert jo tinc entès k els monjos de Montserrat pujave a les agulles amb llums a les mans... la veritat k ho dic d´ oïda però és lo més semblant a lo k descrius!

*Butterfly* ha dit...

Ostres es fascinant. No sabia això del dia 11 de cada més i de la reuniño per mirar si troben obnis...La veritat és que sempre m'ha agradat pensar que existeix algun món més a part del terrestre XD Però no ho he pogut comprovar mai jajaja.

Met ha dit...

Areeu del món hi ha muntanyes que des de sempre han captivat la població que viu al voltant.
Avui, 27 d'abril, diada de la nostra patrona, ens recorda que a Catalunya, Montserrat ha esdevingut la més important de les diverses muntanyes que formen part de l'imaginari català.
La força tel·lúrica d'aquest massís és indiscutible... i potser les mitjanits dels 11 de cada mes la gent que s'hi reuneix té una suggestió col·lectiva. No ho sé, no hi estat mai, però m'agradaria anara-hi.

Ara com ara, l'ovni més evident que hi ha a Montserrat és un brau que cada dos per tres s'laça i cau... No m'estranya que la Montserrat estigui negra amb ell.

Printfriendly